Drömrulltårta...som en dröm
Alltså vem älskar INTE detta bakverk?!!
Jag skulle kunna leva på bara bara drömrulltårta. Eller kanske inte, men god är den i allafall och så fantastiskt enkel att baka. Du behöver följande ingredienser;

Jag brukar varva med antingen potatismjöl eller finax röda glutenfria mjöl när jag lagar denna. Jag tycker att bottnen blir fluffigare och finare med finax röda men den spricker gärna när man rullar den så därför brukar det oftast bli potatismjöl.
Hade det handlat om tårtbotten hade jag utav tvekan haft finax röda i stället för potatismjöl.
Ugnen ska vara på 250 grader och här behövs enbart skål och elvisp för att fixa bottnen. Dock kör jag alltid matberedare när jag gör smörfyllningen. Tycker den blir mycket smidigare att bre ut då på bottnen.
Jag använder en plåt ugnsstorlek (Gärna med högre kant.) Glöm inte bakplåtspapper i botten!
Följande behövs till bottnen;
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
4 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna ovan och rör till en smet (som blir ganska tunn). Häll ut smeten på plåten med bakplåtspapper. Bred ut så det blir ett jämt lager smet på plåten. In i ugnen ca 5 minuter. Passa bottnen hela tiden för den bränns vid snabbt!!
Stick i mitten med en sticka och när det inte fastnar någon smet är bottnen klar. Lägg ett bakplåtspapper med strösocker på, på bordet. Stjälp upp bottnen upp och ner på sockret. Ta försiktigit bort bakplåtspappret som varit i plåten. Låt svalna ca 10-15 minuter. Gör smörkrämen under tiden.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna ovan och rör till en smet (som blir ganska tunn). Häll ut smeten på plåten med bakplåtspapper. Bred ut så det blir ett jämt lager smet på plåten. In i ugnen ca 5 minuter. Passa bottnen hela tiden för den bränns vid snabbt!!
Stick i mitten med en sticka och när det inte fastnar någon smet är bottnen klar. Lägg ett bakplåtspapper med strösocker på, på bordet. Stjälp upp bottnen upp och ner på sockret. Ta försiktigit bort bakplåtspappret som varit i plåten. Låt svalna ca 10-15 minuter. Gör smörkrämen under tiden.
Till smörkrämen behövs:
100 gram margarin eller smör
1 äggula
1 äggula
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Kör alla ingredienser till smörkrämen i matberedaren till en mjuk lättarbetad blandning. Bred på smörkrämen över bottnen när denna kallnat. Rulla försiktigt i hop bottnen med krämen. Ta den långa delen på bottnen och rulla. Dela sedan på mitten och rulla in i lite bakplåtspapper och sen in i frysen tills den ska serveras. Ett tips är att skära rulltårtan fryst när den ska serveras och låt tina i delar. Man får då ett mycket finare mönster på rulltårtan;)
Kör alla ingredienser till smörkrämen i matberedaren till en mjuk lättarbetad blandning. Bred på smörkrämen över bottnen när denna kallnat. Rulla försiktigt i hop bottnen med krämen. Ta den långa delen på bottnen och rulla. Dela sedan på mitten och rulla in i lite bakplåtspapper och sen in i frysen tills den ska serveras. Ett tips är att skära rulltårtan fryst när den ska serveras och låt tina i delar. Man får då ett mycket finare mönster på rulltårtan;)
Väl smakat!!
