Fantastiska frallorđ

Detta recept blir 12-15 stycken beroende pÄ hur stora frallor man gör. Temperatur pÄ ugn ska vara 250 grader.
1 pkt jÀst
6 dl mjölk
4 msk olja
3 tsk salt
4 dl jyttemjöl
12-15 dl finax röda
Vallmofrön
1 Àgg till penslingen
Börja med att vÀrma mjölken fingervarmt. Blanda i jÀsten. HÀll detta i hushÄllsassistenten och kör pÄ lite lugnt tempo. Blanda ner mjöl, salt och lÄt det bli en ganska kladdig deg. Den ska dock inte vara rinnande utan "halvfast". LÄt den jÀsta 30-45 min
och avgör om det behöver tillsÀttas mer mjöl. Jag brukar fÄ tillsÀtta ca 2 dl till efter jÀsning nÀr degen ska göras till frallor.
Degen Àr kladdigare Àn en "vanlig" deg, men mjöla rejÀlt pÄ bÀnk och hÀnder sÄ fÄr du till bullar av degen. Pensla med ett vispat Àgg och hÀll pÄ vallmofrön pÄ frallorna.
Ugnen ska vara pÄ 250 grader och frallorna ska stÄ inne ca 12-15 minuter. De ska vara gyllenbruna i fÀrgen.
Hoppas det smakarđ