Smarrig tårtbotten

Att göra en glutenfri tårta är verkligen inte svårt. Därför tycker jag det är så märkligt att många bagerier enbart erbjuder Budapest som glutenfritt alternativ. Jag kan lova att Budapest är mycket svårare än att lyckas med denna enkel tårtbottnen som är min favorit. I min smak är den godare än den icke-glutenfria för den blir fluffigare och inte lika "tung" som bottnen med vetemjöl i. Testa vet ja! Du kan inte misslyckas!

(null)
Detta behöver du till en tårta som räcker till ungf 10 bitar:
En springform med avtagbar kant ca 24 cm diameter 
4 ägg
2 dl socker
1,5 dl finax röda
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Smör till formen och lite finax röda i stället för ströbröd 

Blanda ägg och socker pösigt. Blanda i mjölerna och bakpulver och vispa lite till. Smöra formen och "bröa" med finax röda mjöl. Jag undviker ströbröd till tårtbotten då jag vill ha den slät och fin.

Ugnen ska stå på 175 grader och bottnen gräddas i ca 30 minuter. Gör stickprov för att se när den är klar. 

Låt kallna innan du skär den till tre delar som bilden. Godast är om du fyller tårtan redan dagen innan den ska ätas för då blir den extra saftig. Min favoritfyllning är vaniljcrème och hallonmousse. Vilken är din?? 
Lycka till🧁


Kommentera här: