Spröda hallongrottor


Här är också en sorts kakor jag jobbat mycket med. Är fortfarande inte helt varse med receptet, men de fungerar tills vidare;) 
Detta är En deg man också måste jobba mycket med händerna för att mjuka upp smöret. Detta behöver du tills dessa läckerbitar;
(null)

225 gram smör
1,25 dl socker
1 dl potatismjöl
5 dl finax röda
1 äggula

(null)

Lägg alla ingredienser i matberedaren och kör degen så den blir smulig. 

Låt dig inte luras att det ser ut som smulpaj. När degen ser ut som bilden brukar jag stjälpa upp på bordet och börja massera degen mjuk och smidig. Den ska inte spricka när man rullar bollar för då är den inte tillräckligt arbetad med.

(null)
(null)

Arbeta degen lite i handen innan du rullar den till små bollar. Tryck en grop i bollen direkt du rullat den för annars spricker den lätt. 
(null)

Fyll på med hallonsylt. Jag köper squeezeflaska vilket gör det enklare än att använda sked och sylt på burk.

In i ugnen 175 grader i ca 20 minuter. Förvara i kylen och ta fram strax innan servering. 

Väl smakat💕


Kommentera här: