Äpplekladdkaka med toscatäcke


(null)

(null)

(null)


Här är ytterligare en inspiration från Camilla Hamids app bakakuten. Dock med lite ändringar från min sida och såklart glutenfri. Den blev supergod, men inte riktigt lika god som kakan jag gjorde i går. Varsågoda, här är receptetet❤️

Kladdkakan; 
100 gram smör eller margarin 
2 dl socker 
2 ägg
3 dl finax röda eller Semper finmix 
2 tsk vaniljsocker
250 gram vaniljkesella
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 krm salt
2 st finrivna äpplen

Blanda smör och socker pösigt. Jag använde mig av en matberedare. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda sedan ner torrvarorna. I med de rivna äpplena och kesellan. Häll i en rund springform som är smörad och bröad. In i ugnen i 175 grader i nedre delen i 20 minuter. Gör under tiden toscatäcket. 

100 gram smält smör eller margarin.
100 gram finhackade hasselnötter (eller mandelflarn)
1,5 dl socker
3 msk finax röda mjölmix eller Semper finmix
2 msk mjölk

Lägg alla ingredienser i en kastrull på spisen med svag värme. Det får absolut inte koka utan ska bara smälta i hop i ca 10 minuter. 

Ta ut kakan ur ugnen efter 20 minuter och bre toscablandningen över kakan och slå om till grill på ugnen. När temperaturen är uppe på ca 250 grader så sätt in kakan i mitten av ugnen. Vakta kakan hela tiden för den blir snabbt bränd. Detta tar ca 5 min. Toscatäcket ska få lite gyllenbrun färg. 

Låt gärna stå kallt ett par timmar innan servering. Servera gärna med vaniljglass.

Låt smaka❤️

(null)     

Kommentera här: