Äpplekladdkaka med toscatäcke



Kladdkakan;
100 gram smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
3 dl finax röda eller Semper finmix
2 tsk vaniljsocker
250 gram vaniljkesella
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
1 krm salt
2 st finrivna äpplen
Blanda smör och socker pösigt. Jag använde mig av en matberedare. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda sedan ner torrvarorna. I med de rivna äpplena och kesellan. Häll i en rund springform som är smörad och bröad. In i ugnen i 175 grader i nedre delen i 20
minuter. Gör under tiden toscatäcket.
100 gram smält smör eller margarin.
100 gram finhackade hasselnötter (eller mandelflarn)
1,5 dl socker
3 msk finax röda mjölmix eller Semper finmix
2 msk mjölk
Lägg alla ingredienser i en kastrull på spisen med svag värme. Det får absolut inte koka utan ska bara smälta i hop i ca 10 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen efter 20 minuter och bre toscablandningen över kakan och slå om till grill på ugnen. När temperaturen är uppe på ca 250 grader så sätt in kakan i mitten av ugnen. Vakta kakan hela tiden för den blir snabbt bränd. Detta tar ca
5 min. Toscatäcket ska få lite gyllenbrun färg.
Låt gärna stå kallt ett par timmar innan servering. Servera gärna med vaniljglass.
Låt smaka❤️
