Drömrulltårta

Alltså vem kan motstå drömrulltårta? Det är bland det absolut godaste jag vet. Och så galet enkelt att baka. Jag har strilat vit choklad över, men det kan man göra som man vill. 

(null)

(null)


Varmluftsugn 250 grader i ca 5 minuter


  • ägg
  • 1,5 dl socker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner kakao, potatismjöl och bakpulver i smeten. Blanda. Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 30*40 cm. Jag brukar inte använda bakplåt då jag tycker kakan flyter ut för mkt och blir ojämn. 

In i ugnen ca 5 minuter. Vakta kakan för den bränns vid väldigt snabbt. 

Lägg ett bakplåtspapper på köksbänken och häll strösocker på pappret. Stjälp upp kakan upp och ner på bakplåtspappret med socker. Dra försiktigt av bakplåtspappret som kakan gräddats på. Låt svalna och gör smörkrämen under tiden. 

Jag använder matberedare för att få en jämn välblandad kräm. 

Kräm
100 gram margarin eller smör 
2 dl florsocker
En äggula
2 tsk vanillinsocker

Blanda alla ingredienser till en mjuk kräm. Bre på krämen på kakan som har svalnat. Rulla sedan i hop till en rulle med hjälp av bakplåtspappret som kakan ligger på. 
Smält några rutor vit choklad och ringla över rulltårtan. In i kylen en stund så chokladen får stelna innan du delar rulltårtan på mitten och antingen serverar eller fryser in. 

Suuuupergod! 

Låt smaka❤️

Kommentera här: