Peanut butter blondies med ljus chokladganache


Ugnen varmluft 175 grader. Något varmare i "vanlig" ugn.
Recept:
3 ägg
3 dl socker
1,5 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
200 gram smält smör (eller margarin)
4 dl finax röda mjölmix (eller en "fin" mjölmix)
1 dl jordnötssmör
0.5 dl grovhackade jordnötter
Mjölkchokladganache:
2 dl grädde
200 gram ljus blockchoklad eller någon
Mjölkchoklad.
Blanda alla ingredienser i en bunke förutom det smälta smöret. Jag körde med en elvisp. Häll i det smälta smöret och rör runt.
Lägg bakplåtspapper i en form som
Är ca 25*15 cm eller liknande. En typisk gratängform. Häll i smeten och in med kakan i mitten av ugnen i 30 minuter.
När kakan är klar ska den stå kallt tills den svalnat helt. Ex in i kylen.

Gör ganachen genom att värma grädden till den nästan kokar. Bryt ner chokladen i
Småbitar och lägg i grädden. Rör runt tills chokladen smält helt.
Ställ i frysen och rör runt titt som tätt. När
den tjocknat till så tar du ut den och häller över kakan. Strö över 0,5 dl hackade jordnötter som garnityr. Låt stå kallt ett par timmar innan du skär kakan i bitar.
Servera med en klicka klass till. Ljuvligt gott!!!❤️
Vill man göra den icke glutenfri använder man i stället 3 dl vetemjöl till smeten.
TIPS! Nu till jul kan man krossa polkagris och strö över kakan i stället för jordnötter.
LÅT SMAKA!