Vit kladdkaka med äpple, kanel och havresmulpaj




Denna kakan finns med i hennes blogg men jag har mixtrat lite med receptet så som jag vill ha det. Här kommer det:
Kladdkakan; (varmluftsugn 175 grader ca)
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4,5 dl finax röda mjölmix (fungerar säkert med de flesta finmixer ex Sempers finmix)
175 gram smält smör eller margarin
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Rör sist i det smälta smöret. Stjälp upp kakan i en springform med avtagbar kant. Denna har jag smörjt och brödat med glutenfritt ströbröd.

Skala ett äpple och kärna ut. Dela på mitten och skär lagom tunna skivor och lägg på kakan.
Börja göra smuldegen. Till detta behövs;
50 gram smör eller margarin
0,5 dl glutenfri havregryn
0,5 dl strösocker
1,75 dl finax röda mjölmix
1 msk sirap ljus
2 tsk vaniljsocker
Kanel till att strö över kakan.
Blanda alla ingredienser till smuldegen i en matberedare. Strö detta över kakan och avsluta med att strö över kanel.
In i ugnen ca 35-40 minuter. Kakan ska vara fast men "vobbla" lite i mitten är man skakar på formen. Då är den klar.
Förvara kallt i kyl ett par timmar innan servering.
Låt smaka!❤️