Vit kladdkaka med äpple, kanel och havresmulpaj

(null)

(null)

(null)

(null)


Denna skönhet har jag inte smakat ännu men jag tycker jag lyckades med bakningen av den. Jag tänkte servera den till kvällens gäster med äkta vaniljglass till. Jag har fått inspirationen från @camillahamid och hennes helt fantastiska bakverk. Jag har även henne app Bakakuten som är helt fantastik. Nästan alla recept har hon skrivit ut hur man ska göra om man vill baka kakan glutenfri i stället. Ett stort plus!

Denna kakan finns med i hennes blogg men jag har mixtrat lite med receptet så som jag vill ha det. Här kommer det:

Kladdkakan;  (varmluftsugn 175 grader ca)
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4,5 dl finax röda mjölmix (fungerar säkert med de flesta finmixer ex Sempers finmix)
175 gram smält smör eller margarin 

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Rör sist i det smälta smöret. Stjälp upp kakan i en springform med avtagbar kant. Denna har jag smörjt och brödat med glutenfritt ströbröd.
(null)

Skala ett äpple och kärna ut. Dela på mitten och skär lagom tunna skivor och lägg på kakan. 

Börja göra smuldegen. Till detta behövs;

50 gram smör eller margarin
0,5 dl glutenfri havregryn 
0,5 dl strösocker
1,75 dl finax röda mjölmix
1 msk sirap ljus
2 tsk vaniljsocker 

Kanel till att strö över kakan.

Blanda alla ingredienser till smuldegen i en matberedare. Strö detta över kakan och avsluta med att strö över kanel. 

In i ugnen ca 35-40 minuter. Kakan ska vara fast men "vobbla" lite i mitten är man skakar på formen. Då är den klar.

Förvara kallt i kyl ett par timmar innan servering.

Låt smaka!❤️



Kommentera här: