En simpel kladdkaka med kaffeglasyr

Vad är väl bättre än kladdkaka? Att dessutom täcka den med glasyr och strössel är pricken över i:et. Mums!!!

Kladdkaka; 
2 ägg
3 dl socker 
1 dl finax röda mjölmix
1/2 dl jyttemjöl (blå) 
125 gram smält smör
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker 
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt 

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Rör i det smälta smöret. Smörj och bröa en springform med avtagbar kant. Bröa med glutenfritt ströbröd eller kokos.  Häll i smeten och sätt in i ugnen 175 grader i ca 20 min. Jag brukar skaka lite på formen och när smeten inte "skakar" tar jag ut den. Medan kakan får svalna lite så gör glasyren till kakan. Låt formen sitta kvar runt kakan! 

Glasyr; 
    50 gram smör eller margarin
    1 msk kakao
    2,5 msk bryggt starkt kaffe
    2 tsk vaniljsocker
    3,5 dl florsocker

Smält smöret i en kastrull och blanda i resten av ingredienserna. Häll glasyren över kladdkakan och garnera med strössel. Låt kakan stå kallt med formen runt sig tills glasyren stelnat. Servera med en klick grädde. 

Låt smaka! 

(null)

Kommentera här: