En simpel kladdkaka med kaffeglasyr
Kladdkaka;
2 ägg
3 dl socker
1 dl finax röda mjölmix
1/2 dl jyttemjöl (blå)
125 gram smält smör
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Rör i det smälta smöret. Smörj och bröa en springform med avtagbar kant. Bröa med glutenfritt ströbröd eller kokos. Häll i smeten och sätt in i ugnen 175 grader i ca 20 min.
Jag brukar skaka lite på formen och när smeten inte "skakar" tar jag ut den. Medan kakan får svalna lite så gör glasyren till kakan. Låt formen sitta kvar runt kakan!
Glasyr;
- 50 gram smör eller margarin
- 1 msk kakao
- 2,5 msk bryggt starkt kaffe
- 3,5 dl florsocker
Smält smöret i en kastrull och blanda i resten av ingredienserna. Häll glasyren över kladdkakan och garnera med strössel. Låt kakan stå kallt med formen runt sig tills glasyren stelnat. Servera med en klick grädde.
Låt smaka!
