Frusen cheesecake med nougattopping

15 St glutenfria digestive
75 gram smält smör eller margarin
Kör digestivkexen i en matberedare så de blir smulor. Tillsätt det smälta smöret. Tryck ut "degen" i en rund form med avtagbar kant.
Gör sedan själva "glassen".
- 300 g Philadelphiaost
- 3 äggulor + 3 äggvitor
- 1 1 ⁄2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3-4 st dubbeldaim
- 3 dl vispgrädde
Vispa i hop 3 äggulor, strösocker, vaniljsocker till en smet. Vispa sedan i philadelphiaosten.
Ta en skål till och vispa de tre äggvitorna till "hård marräng" och vänd ner i den andra smeten. Krossa 2 st dubbeldaim och blanda ner i glass-smeten. Häll smeten i formen med digestive-bottnen och ställ in i frysen i ett par timmar innan servering.
Ca 5 minuter innan servering; ta ut kakan och ta loss kanten på formen. Häll över rejält med nougatsås (jag brukar använda Odense)
Krossa resterande av daimen som är kvar och häll på kakan.
Låt smaka!!!❤️