Frusen cheesecake med nougattopping

Alltså denna läckra efterrätt är såååå god. Och så enkel att göra. Låt smakas❤️

(null)

15 St glutenfria digestive
75 gram smält smör eller margarin

Kör digestivkexen i en matberedare så de blir smulor. Tillsätt det smälta smöret. Tryck ut "degen" i en rund form med avtagbar kant. 

Gör sedan själva "glassen".


  • 300 g Philadelphiaost
  • 3 äggulor + 3 äggvitor
  • 1 1 ⁄2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3-4 st dubbeldaim
  • 3 dl vispgrädde

Vispa i hop 3 äggulor, strösocker, vaniljsocker till en smet. Vispa sedan i philadelphiaosten. 
Ta en skål till och vispa de tre äggvitorna till "hård marräng" och vänd ner i den andra smeten. Krossa 2 st dubbeldaim och blanda ner i glass-smeten. Häll smeten i formen med digestive-bottnen och ställ in i frysen i ett par timmar innan servering. 

Ca 5 minuter innan servering; ta ut kakan och ta loss kanten på formen. Häll över rejält med nougatsås (jag brukar använda Odense) 

Krossa resterande av daimen som är kvar och häll på kakan. 

Låt smaka!!!❤️

Kommentera här: