Saftig äpplekaka med hasselnötter och kanel

En riktig höstdröm. Äpple, kanel, hackade hasselnötter på en saftig sockerkaka är ljuvligt. Varför inte lite vaniljsås till? Mums!!

Recept;

2 ägg
150 gram smör el margarin 
2 dl socker
2 tsk vanillinsocker
3,5 dl finax röda mjölmix eller Semper finmix
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk eller vatten (jag använder mjölk)
2 urkärnade och skalade äpplen
En näve hasselnötter
Kanel
Pärlsocker

Rör smör och socker mjukt (smöret ska INTE smältas). Blanda i ett ägg i taget och rör runt. Det kommer se ut som att smeten skär sig, men det är så det ska vara. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker och sikta i smör/äggblandningen. Rör till sist i mjölken/vattnet.  Smörj och bröa en springform med avtagbar kant. Bröa med antingen glutenfritt ströbröd eller lite mjöl.  Dela äpplet i skivor och lägg ovanpå smeten. Strö över rejält med kanel, lite hackade hasselnötter och lite pärlsocker. 

In i mitten ugnen i ca 30 minuter 175 grader. 

Låt smaka❤️ 

(null)



Kommentera här: