Spröda härliga brysselkex

Brysselkex väcker barndomsminnen. Dessutom ser de så lekande goda ut. Och de är ljuvligt goda också. Efter mycket mixtrande med olika mjöler så har jag hittat det som fungerar för mig. Här är receptet;

200 gram smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk pofiber
1 dl jyttemjöl
4 dl finax röda mjölmix 

Garnering; strösocker och karamellfärg

Låt allt arbetas i hop i en matberedare. Degen ska vara väl blandad innan den stjälps upp på bakbordet. Arbeta i hop degen och dela på hälften. 
(null)

(null)


Blanda 1 dl strösocker med 2 droppar karamellfärg i en påse. Skaka så sockret färgas rosa och häll ut på en skärbräda. 

(null)

(null)

Forma varje deg till en "korv" och rulla den sedan i sockret så det fastnar. 

(null)

(null)

Låt sedan degen ligga i kylen i ca 30 minuter. Skär därefter ca 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 175 grader varmluftsugn i ca 10 min. Låt de svalna helt innan de ev fryses in. 

Låt smaka❤️
(null)

(null)




Kommentera här: