Spröda härliga brysselkex
200 gram smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk pofiber
1 dl jyttemjöl
4 dl finax röda mjölmix
Garnering; strösocker och karamellfärg
Låt allt arbetas i hop i en matberedare. Degen ska vara väl blandad innan den stjälps upp på bakbordet. Arbeta i hop degen och dela på hälften.


Blanda 1 dl strösocker med 2 droppar karamellfärg i en påse. Skaka så sockret färgas rosa och häll ut på en skärbräda.


Forma varje deg till en "korv" och rulla den sedan i sockret så det fastnar.


Låt sedan degen ligga i kylen i ca 30 minuter. Skär därefter ca 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 175 grader varmluftsugn i ca 10 min. Låt de svalna helt innan de ev fryses in.
Låt smaka❤️

