Supergod sirapslimpa med filmjölk

Denna limpa går väldigt snabbt att slänga i hop och den går lätt att variera med olika nötter, frön, russin och annat gott. 

Detta behöver du för en avlång form/en limpa. 

5 dl filmjölk
1 dl sirap (mörk eller ljus)
2 msk bikarbonat
35 gram havregryn 
300 gram finax grovmix (den gröna) 
1 msk psylliumfröskal
1 tsk salt

Någon näve med ex valnötter, linfrö, pumpafrön eller vad man vill ha i. 

Blanda alla ingredienser i en skål. Det blir ungf som en gröt. Lägg ett bakplåtspapper i den avlånga formen och häll i "gröten". In i ugnen i 60 minuter i 150 grader. Efter 60 minuter låter du brödet stå kvar på eftervärme (avstängd ugn) i ytterligare 30 min. Servera nygräddat eller frys in. Håller sig godast om det förvaras i frysen. 

Låt smaka!! 

(null)

(null)

Kommentera här: