Kladdkaka med daimcheescakefrosting och salted caramell

Vad gjorde fikavärlden innan Camilla Hamids härliga recept fanns? Att de dessutom är busenkla att göra glutenfria är tokbra. Denna kladdkaka blev en hit. Den lite syrliga cheesecakefrostingen tillsammans med den salta karamellsåsen är som en dröm. Varsågod att pröva själva!🥰 

(null)

(null)

225 gram smält smör
3,5 dl socker
2,25 dl brun farinströ
1 msk vaniljsocker
4 ägg
1 dl kakao
5 dl finax röda mjölmix
1 krm salt

Smält smöret i en kastrull och häll resterande ingredienser i en skål. Häll i det smälta smöret och blanda med elvisp. Klä en springform med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen och in i ugnen i 175 grader i 30 min ca. Låt kakan svalna helt innan garnering. Går även att göra i muffinsformar och då blir det ca 20 st. Halvera då tiden i ugnen.

Frosting:
300 gram cream cheese
1 dl florsocker
1,5 dl vispgrädde
2 finkrossade dubbeldaim
1 msk snabbmarsanpulver 

Vispa cream cheese och grädde hårt. Vänd i florsockret, marsánpulvret och daimen. Spritsa eller bred på kladdkakan. Garnera med ytterligare två krossade dubbeldaim samt kolasås/salted caramell. Låt stå kallt en stund innan servering. Dekorera gärna med lite citronmeliss på😄

Ett säkert kort till finmiddagen med goda vänner❤️ 

Låt smaka!