Mina glutenfria favoriterđ
Jytte drar Ät sig mycket vÀtska och risken för att fÄ kakor som flyter ut blir mindre. Dock tar jag MAX 1/3 Jytte mot vad receptet sÀger. Och 2/3 finax röda. Detta fungerar inte pÄ kakor dock utan dÄ behöver man gÄ lite mer i mÀngd Àn ett "originalrecept".

Jytte kan vara svÄrt att fÄ tag pÄ men Coop har och maxi kan ha om man frÄgar. I bland har de det inte framplockat.
HĂ€r kommer nĂ€sta glutenfria favvisđ

Havregryn! NÄgot ni mÄste vara noga med nÀr det gÀllet havregryn Àr att det ska vara GLUTENFRI havregryn. Det fungerar inte att köpa vanlig havregryn dÄ denna ofta Àr kontaminerad och kan innehÄlla spannmÄl. Havregryn gÄr att anvÀnda i sÄ mycket
och binder vÀtska bra. Jag brukar anvÀnda havregryn i allt frÄn bakning till pajer, frallor etc.
Chokladbollar Àr ju en favorit hos vÀldigt mÄnga och att göra dessa mjölkfria OCH glutenfria Àr vÀldigt enkelt. Bara att anvÀnda ett mjölkfritt margarin. Likadant att göra en bÀrpaj Àr enkelt om man byter ut margarinet mot mjölkfritt och varför
inte en god mjölkfri vaniljglass eller mjölkfri vaniljsÄs till? Mumma!!
Har ni dessa tre saker hemma Àr det dömt att misslyckas. I allafall om ni ska baka efter mins recept för jag anvÀnder inget annat. Jo potatismjöl anvÀnder jag i bland vilket ocksÄ Àr ett bra knep som drar Ät sig vÀtska. Dock kan det bli vÀldigt smuligt
om man anvÀnder detta i smÄkakor. I mjuka kakor brukar det fungera utmÀrkt. Dock tycker jag
Man fÄr bÀttre saftighet med finax röda.
Hoppas ni lyckas med er glutenfria bakning!:)
skriven
Toppen tips đđ