Fantastiska lussebullar med vanilj och vit chokladfyllning
Använd gärna mina recept men glöm inte ange glutenfrittmedelin eller hänvisa till bloggen😊
Varmluftsugn 220 grader
100 gram margarin eller smör
50 fram jäst för söta degar
1 dl ljus sirap
1 msk psylliumfröskal/fiberhusk
1 msk pofiber
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
3,5 dl mjölk
3 krm salt
600 gram finax röda mjölmix eller Sempers fina mix
2 påsar saffran
Vaniljsocker och vit choklad till fyllningen
Börja med att smula jästen i hushållsassistentens skål. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken och saffran. Blandningen ska vara fingervarm.
Häll i bunken med jäst och låt blanda på lagom tempo. Blanda i sirap, pofiber, bakpulver, ägg, psyllium och salt och blanda väl. Häll till sist i 600 gram finax röda och låt degen arbetas samman ett par minuter. Lägg sedan över en bakduk och låt jäsa 30-40 minuter.
Arbeta in ca 1/2 dl finax röda i degen på ett bakbord när den jäst klart. Den ska inte kladda utan den ska påminna om "vanlig bulldeg". Del degen i två delar.
Kavla ut degen och bre på ett lager med margarin och socker, vaniljsocker och vit choklad grovriven i ett rivjärn. Enklast är att riva direkt över degen. Skär ca 1,5 cm tjocka bullar och lägg i formar.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Vispa ett ägg under tiden. Pensla sedan bullarna med ägg och strö över pärlsocker. In i ugnen i ca 10 minuter på 220 grader (färgen på bullarna avgör tiden i ugnen).
gram finax röda (använd hushållsvåg)
låt smaka!




