Saftig toscakaka

Denna toscakakan är oerhört god! Jag använder hasselnötter till glasyren, men man kan ta flagad mandel eller sötmandel också. Ersätt bara med samma mängd. 

(null)

Recept;
2 ägg
150 gram smör el margarin 
2 dl socker
2 tsk vanillinsocker
3,5 dl finax röda mjölmix eller Semper finmix
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk eller vatten (jag använder mjölk)

Rör smör och socker mjukt (smöret ska INTE smältas). Blanda i ett ägg i taget och rör runt. Det kommer se ut som att smeten skär sig, men det är så det ska vara. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker och sikta i smör/äggblandningen. Rör till sist i mjölken/vattnet.  Smörj och bröa en springform med avtagbar kant. Bröa med antingen glutenfritt ströbröd eller lite mjöl. 

In i mitten ugnen i ca 30 minuter 175 grader. 

Under tiden gör du glasyren

1dl hasselnötter som hackas grovt
1/2 dl socker
50 gr smör eller margarin
1,5 msk mjölmix (finax eller semper)
1 msk mjölk

Låt allt smälta i hop på spisen låg värme i en kastrull. Får INTE koka. 

När kakan är klar tar du ut den och häller omedelbart glasyren över kakan (ta inte av formen). Höj upp ugnen till grill och in med kakan. Nu måste man hålla ett öga på kakan hela tiden då glasyren enbart ska få färg och den blir snabbt bränd om man missar den. Detta tar några enstaka minuter bara. 

Ett glas mjölk till en bit nybakad toscakaka är att rekommendera. 

Låt smaka!❤️





Kommentera här: